جنگ تحمیلی وعلل و عوامل آن
تحلیلی و حبری
جهت شادی روح مطهر شهدا و امام شهدا و تعجیل در ظهور حضرت مهدی (عج) صلوات

مظالب وبلاگ را چگونه ارزیابی می کنید

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان  رسا و آدرس mpapg.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 27
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 27
بازدید ماه : 107
بازدید کل : 58837
تعداد مطالب : 132
تعداد نظرات : 3
تعداد آنلاین : 1


آمار مطالب

کل مطالب : 132
کل نظرات : 3

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 27
باردید دیروز : 0
بازدید هفته : 27
بازدید ماه : 107
بازدید سال : 149
بازدید کلی : 58837
جنگ تحمیلی وعلل و عوامل آن

تهاجم عراق عليه ايران        

انديشه پليد جنگ عراق عليه ايران براي جداسازي استان خوزستان را اولين بار انگليسي‌هاي استعمارگر در سال 1329 شمسي پي‌ريزي كردند اما چون در آن زمان حكومت پهلوي در ايران تحت اختيار خودشان بود از اين جنگ صرفه نظر كردند.
يكي از روزهاي تيرماه 1359 شمسي، مرز اردن و عراق، در يك ملاقات شوم و شيطاني بين دو ابليس، جنگي نابرابر و ناخردانه پي‌ريزي مي‌شود تا آفتاب تابان انقلاب نور، انقلابي كه تاريكي‌هاي دنياي ستم را محو مي‌‌‌كند، خاموش شود.
صدام حاكم نظامي عراق و زبينگو برژينسكي مشاور امنيت ملي جيمي كارتر رئيس جمهور وقت آمريكا، در اين ملاقـــــــات، حمله نظامي عراق به ايران را بررسي و برژينسكي به صدام قول مي‌دهد: «آمريكااز تهاجم عـــراق به ايران حــمايت خواهد كرد.»
بعد از اين ملاقات سخنان حاكمان عراق حالت خصومت و جنگ مي‌گيرد، آشكارا ايران را به جنگي فراگير تهديد مي‌كنند و آشوبهاي زيادي را در خوزستان به راه مي‌اندازند. 
صدام در ابتداي حمله، اهداف شيطاني خود را به اين شرح اعلام کرد:
1-     لغو قرارداد 1975 ميلادي الجزاير
2-     تجزيه استان خوزستان يا جداسازي آن از ايران
3- حمايت از اقليتهاي غير فارس يا تقسيم ايران به پنج كشور كوچك و ضعيف
4-     براندازي حكومت جمهوري اسلامي و نابود سازي كشور ايران
رأس ساعت 12 31 شهریور 1359صدو نود و دو فروند هواپیمای جنگنده نیروی هوایی عراق، به طرف اهدافشان در خاك ایران به پرواز در آمدند. در همین لحظه فرمانده كل قوا، صدام حسین در حالی كه چفیه قرمز رنگ به سر داشت و نوار فشنگ به دور كمر خود بسته بود، بی آنكه درجات نظامی¬اش را نصب كرده باشد، وارد اتاق عملیات شد.
«عدنان خیر الله» وزیر دفاع به او چنین گفت: «سرور من!جوانها بیست دقیقه قبل به پرواز در آمدند» صدام به او پاسخ داد:« تا نیم ساعت دیگر كمر ایران خواهد شكست.»
 صدام با اتكاء به حمايتهاي قدرتهاي شيطاني دنيا و به خيال خام خود وعده فتح چند روزه ايران را داد. جنگ حداكثر ده روز و با پيروزي عراق پايان خواهد يافت.» اما ارتشي كه براي فتح چند روزه تمام ايران تجهيز و آماده شده بود واز حمايت آشكار حداقل 36 كشور قدرتمند برخوردار بود غير از اشغال چند شهر كوچك مرزي و محاصره آبادان و سوسنگرد در يكماه اول جنگ نتوانست كار ديگري انجام دهد و زمين‌گير شد.
عراق در اين هجوم، استراتژي "جنگ پرشدت و كوتاه مدت" را برگزيده بود، امّا بلافاصله پس از هجوم هوايي دشمن، امام خميني ابتكار عمل در جنگ رواني به دست گرفت، بحران را مهار كرد و در آرامش به دست آمده، مسئولان كشوري و لشكري زمينه منابعي به وجود آورد تدابير لازم را بينديشند و اعتماد به نفس مردم نيز تقويت شود و به عنوان نيروي تأخيري وارد ميدان شوند. امام با اصلي اعلام كردن جنگ، تأكيد بر وحدت ملي، حمايت از فرماندهان نظامي و باز گذاشتن دست فرمانده كل قوا (رئيس جمهوري وقت)، زمينه‌هاي لازم را براي برنامه‌ريزي فرماندهان فراهم آورد و استراتژي خودي را با عنوان "سلب آرامش از دشمن" اعلام كردند.
واكنش امام، مردم و نظام، نادرستي پيش‌فرض‌هاي دشمن را آشكار ساخت و بدين ترتيب استراتژي جنگ سريع و پرشدت به نتيجه مورد نظر حاكمان عراق نرسيد. پس از گذشت سه روز از آغاز جنگ، تحليل‌گران نظامي اهداف عراق از شروع جنگ را دست نيافتني دانستند و ارتش اين كشور را شكست خورده تلقي كردند. حكومت عراق نيز پس از گذشت شش روز از آغاز جنگ، لحن اوليه خود را تغيير داد و از پايان جنگ سخن به ميان آورد.
   عراق با اتكا به حمايت‌هاي جهاني، علاوه بر تقويت روزافزون قواي زميني خود، توان نيروي هوايي‌اش را نيز افزايش داد به كمك هواپيماهاي پيشرفته، از سال 1362 خليج‌فارس را براي ايران ناامن كرد تا با توقف يا كاهش صدور نفت و تقليل قدرت اقتصادي ايران، توان ادامه جنگ را از آن بگيرد و هم‌زمان دامنه جنگ را گسترش دهد و پاي نيروهاي فرا منطقه‌اي را به خليج‌فارس بكشاند. ايران در برابر اين اقدام چاره‌اي جز مقابله به مثل نداشت. از آن جا كه تنگه هرمز بر روي كشتي‌هاي عراقي مسدود بود و كويت و عربستان سعودي به جاي عراق نفت مي‌فروختند و حمل و نقل دريايي انجام مي‌دادند، كشتي‌هاي كويتي و سعودي هدف حمله هواپيماهاي ناشناس قرار مي‌گرفتند و اين مسئله، دعوت از ابرقدرت‌ها را براي اسكورت نفت‌كش‌ها را در پي داشت كه از سال 1366 بعد از تصويب قطعنامه 598، اجراي اسكورت شروع شد و دور جديدي را در جنگ پديد آورد. در جنبه‌اي ديگر، تقويت ناوگان هوايي عراق سبب گرديد كه اين كشور از سال 1363 دامنه حملات هوايي خود را تا تهران گسترش دهد و چهار سال بمباران شهرهاي ايران را تداوم دهد. در اين جريان، شوروي، آلمان و برزيل با تقويت يگان‌هاي موشكي عراق، نقش مهمي را در ادامه حملات عراق به شهرهاي ايران داشتند. اين مسئله كه بيش‌تر به منظور كاستن از حمايت مردم و دور كردن آن‌ها از جنگ و ايجاد واكنش در آنان عليه حكومت ايران صورت مي‌گرفت، به رغم آسيب بسياري كه وارد آورد، واكنش منفي عليه نظام جمهوري اسلامي در پي نداشت
حامیان عراق در جنگ تحمیلی
جنگ ایران و عراق یكی از پیچیده ترین جنگهای جهان و منطقه بود و ما اكنون در شرایطی قرار گرفته‌ایم كه لحظه به لحظه اسرار و ناگفته هایی از این جنگ منتشر می شود. بخشی از حقیقت، درون جنگ ماست و بخشی دیگر آن در دست 26 كشوری است كه چرخ های ماشین جنگی عراق را روغن می زدندکشور هائی که با کمکهای تسلیحاتی ومادی قصد داشتند عراق برنده  شود
كمكهای تسلیحات نظامی:
شوروی بزرگترین تأمین كننده نیازهای تسلیحاتی عراق
چالز فیلیپ دیوید(نویسنده كتاب جنگ خلیج فارس توهم پیروزی): «شوروی با61% بزرگترین تأمین كننده نیازهای تسلیحاتی عراق است.»
 شوروی با ایجاد یک پل هوائی برای کمک تسلیحات زمینی وهوائی به عراق وارسال مشاوران نظامی قول د اده بود تا همه سلاح ومهماتی که عراق در سال اول جنگ از دست داده بود تامین کندو نیز قول داد که عراق در جنگ با ایران شکست نخورد
انگلستان و ساخت شبكه پناهگاههای زیر زمینی برای صدام: ساخت پناهگاه زیر زمینی پرهزینه که برای 48هزار سرباز عراقی ودر هر تونل که مجهز به دوربین وکامپیوتر وسلاح خودکار بود تا منابع استراتژیک صدام را از حملات هوائی حفظ کند
ایتالیا تامین کننده مین های ضد نفر
آلن فریدمن(محقق و نویسنده امریكایی): در یكی از پیچیده ترین خلاف كاری ها در رم، میلیون ها مین مرگ بار با استفاده از یك شركت قلابی در سنگاپور به عراق فرستاده شدند. عراق به كمك یكی از شعبات بانك «لاوورو» در شمال ایتالیا 9 میلیون مین ضد نفر به ارزش 25 میلیون دلار خریداری نمود.. برخی از مین هایی كه عراق دریافت نمود از نوع بسیار وحشتناكی است كه به راحتی می¬توان آنها را از هلی كوپتر پخش كرد یا به سادگی روی سطح بیابان انداخت. اگر كسی روی این مین¬ها پا می¬گذاشت پای قربانی تا مچ یا حتی ران پا قطع می شد
فرانسه و اعطای یك بمب اتمی به عراق

فرانسه از جمله کشورهائی بود که جنگنده های خود که مجهز به موشک اتاندار بود را به عراق داد تا خطوط حملات هوائی ایران را تقویت کند میگ های f16 ونیز فیوزی بر دهانه خمپاره های عراق نصب کرده بود که گلوله های خمپاره قبل از به زمین رسیدن منفجر شود وحتی افسران خود را برای آموزش به بصره فرستاد تا افسران عراقی را آموزش دهد
مصر كانالی برای فروش تسلیحات ناتو
آلن فریدمن(محقق و نویسنده امریكایی):
«در طول دهه 80 حسنی مبارك رئیس جمهور مصر حدود 5/3 میلیارد دلار موشك و تسلیحات به عراق فروخت كه صدام از پرداختن بهای آن امتناع كرد. در سال 1984 او با همكاران خود در دولت مصر به توافق رسید تا با عراق بر روی برنامه سری موشك های بالستیك دارای قابلیت هسته ای همكاری كند. این برنامه پروژه كندور 2 نام گرفت. مبارك در ملاقات خود با بوش در سال 1986،مصر را به كانالی برای صدور انواع گوناگون فناوری های موشكی ناتو كه شركت های پوشش اروپا به بغداد قاچاق می¬كردند تبدیل ساخت.»
بلژیك و ساخت پایگاه های نظامی برای عراق
ساخت پناهگاه توسط یک شرکت بلژیکی در عراق برای جنگنده های عراق در عمق 50 متری از کمک های بلزیک به صدام بود که در طی 45 سال 17 پناهگاه زیز زمینی احداث نمود
همكاری های هسته ای برزیل
این قرارداد كه در سال 1972 بسته شد به قدری محرمانه بود كه دولت بعدی برزیل مدعی شد از محتوای آن بی خبر بوده است. در یكی از تبصره¬های قرارداد كه به درخواست صدام گنجانده شده بود، برزیل متعهد می¬شد مقادیر زیادی اورانیوم طبیعی و غنی شده با درصد كم ، تكنولوژی هسته ای، تجهیزات و آموزش مربوطه را در اختیار عراق قرار دهد.
فرانسه و اعطای یك بمب اتمی به عراق
وفیق السامرایی(مسئول اسبق بخش ایران در استخبارات عراق)::
«فرانسه به طور جدی زمینه اعطای یك بمب اتمی به عراق را بررسی می نماید. می توان برای مجبور كردن ایران به توقف جنگ این بمب را به هدف مشخصی پرتاب كرد.»
آمریکا وتحویل بمب خوشه ای كارآمد ترین سلاح برای درهم شكستن امواج انسانی
این بمب ها میتوانست به یك قدرت تصاعدی واقعی و مؤثر علیه قوای ایرانی تبدیل شود. در واقع این بمبها از لحاظ تكنیكی جزء سلاح های متعارف محسوب می شوند اما در میدان نبرد همانند سلاح های نامتعارفی چون سلاح¬های شیمیایی می¬توانند موجب كشتار وسیعی شوند. چنانچه این بمب ها درست عمل كنند می¬توانند در وسعتی به اندازه 10 برابر زمین فوتبال هر كسی را كشته یا مجروح كنند. عملاً این بمب ها چرخ گوشت های هوایی هستند و هر چیزی را در سر راه خود خرد می كنند.» و
-          مقام نخست آلمان در توسعه تسلیحات شیمیایی عراق
-          کمکهای اطاعاتی وگزارش های محرمانه به صدام در باره اوضاع ایران ونیز کمک های ریالی ونفتی به عراق توسط کشور عربستان
-          ارسال نیروی نظامی سودان به عراق
-          کمک های نفتی کویت وجزایر سه گاه به عراق تا بر خلیج فارس مسلط باشد
-           ساخت کارخانه فن آوری اورانیوم توسط سوئیس
-          و.... بسیاری از کشورهای عرب واروپائی وامریکائی عراق را در جنگ با ایران حمایت کردند
حامیان کشور ایران در جنگ
آغاز جنگ سه كشور كره شمالي، سوريه و ليبي حمايت خود را از ايران اعلام كردند. در اواسط جنگ كشور ليبي از حمايت خود منصرف شد و به ايران اعلام جنگ داد.
كره شمالي به جهت حضور نيروهاي امريكايي در كره جنوبي و ژاپن و دشمني با اين كشورها و آمريكا، امكان حمايت و پشتيباني از ايران را نداشت و درگير مشكلات خود با آمريكا و همپيمانان آن بود.
سوريه هم به دليل اينكه بخشي از سرزمين آن كشور در اشغال اسرائيل است و تعدادي از نيروهاي مسلح آن نيز در لبنان با اسرائيل در حال جنگ بودند، امكان اينكه حمايت شاياني از ايران بنمايد را، نداشت.
ايران مجبور بود ضعفها و كمبودهايي كه نسبت به عراق داشت را با اتكاء به خدا و توسط فرزندان خود حل كند. براي اينكه از نظر سلاحهاي سبك مثل تفنگ و سلاحهاي نيمه سنگين و سنگين مثل تانك و مهمات آنها، چيزي براي ادامه دفاع از خود يا ادامه عمليات داشته باشد؛ گروه‌هايي در عملياتهاي مختلف مشخص مي‌شدند كه كار آنها به غنيمت گرفتن و انتقال سلاح‌ها به پشت جبهه‌ بود. هر چه رزمندگان عمليات كننده نياز داشتند براي ادامه عمليات يا دفاع از شهرها و سرزمينهاي فتح شده نگه مي‌داشتند و بقيه غنايم به پشت جبهه منتقل مي‌شد تا در آينده مورد استفاده قرارگيرد. در يكي از عملياتها تعدادي از رزمندگان اسلام موفق مي‌شوند يك فروند بالگرد جنگي دشمن را بكسل كنند و به پشت جبهه خود منتقل كنند.
براي تهيه لوازم يدكي هواپيماهاي جنگي و سلاح‌هايي كه امكان به غنيمت گرفتن آنها نبود، تعدادي از رزمندگان اسلام با عنوان دلال اسلحه و با مداركي كه تابعيت ايراني آنها شناخته نشود به كشورهاي سازنده اين قطعات و سلاحها مي‌رفتند و با مشقت زياد اقدام به خريد مي‌كردند. در اين راه تعدادي از اين رزمندگان هم غريبانه به شهادت رسيدند.
گذشته از عنايات حضرت حق كه همواره روشني بخش و هدايتگر رزمندگان ما در جبهه‌ها بود، توجهات ائمه اطهار (ع) كه اسامي مباركشان رمز عمليات وزينت بخش پرچمهاي رزمندگان مابود، ملت فهيم و بزرگوار ايران بزرگترين پشتيبان و حامي فرزندانشان در جبهه بودند.
هر كس هر چه در توان داشت و برايش مقدور بود به جبهه كمك مي‌كرد، از طلاو زيورآلات زنان و دختران گرفته تا نان خشكي كه درسفره يك پيرزن روستايي پيدا مي‌شد. مردم مومن و ميهن دوست كشورمان هر چه داشتند سهم فرزندانشان را از آن جدا مي‌كردند و به جبهه‌ها مي‌فرستادند.

تا در اين نبرد نابرابر، افتخار، بالندگي و غرور ملي براي نسلهاي آينده به يادگار بماند. و مردم عزيزمان بدون دادن امتيازي يا واگذاري ميلي‌متري از آب و خاك كشورمان، بزرگترين و طولاني‌ترين جنگ تاريخ معاصر را با سربلندي پشت سر بگذارند. در  اين افتخار ابدي همه‌ي اقوام و اقليت هاسهيم هستند.

معاونت پرورشی وفرهنگی شهرستان گمیشان

 


تعداد بازدید از این مطلب: 194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:









عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود